حضور مشاور سئو در هر تیمی به صاحبین کسب و کار یا سازمان ها کمک می کند تا در کمترین زمان ممکن شاهد نتایج فوق العاده ی فروش و جذب مشتریان جدید و همچنین رشد کسب و کار باشند. اگر شما هم قصد دارید یکبار برای همیشه به جرگه ی حرفه ای ها بپیوندید و از وب سایت خود کسب درآمد کنید یا کسب و کارتان را توسعه دهید پیشنهاد می کنیم این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.
مهمترین شخصی که می تواند در رشد و سودآوری یا سقوط یک شرکت (در فضای آنلاین) نقش مهمی ایفا کند، مشاور سئو یا متخصص سئو است. در واقع جایگاه مشاور سئو در خط مقدم بازاریابی و فروش است و همانطور که می دانید در بازارهای رقابتی، سئو به یکی از اولویت های اصلی شرکت ها در بازاریابی و فروش تبدیل شده است که دیگر این موضوع بر هیچ کس پوشیده نیست.
در این مقاله سعی کرده ایم به این موضوع بپردازیم که از یک مشاور سئو یا متخصص سئو چه انتظاراتی باید داشته باشید؟ و چگونه یک مشاور SEO مناسب برای رسیدن به جایگاه های بالاتر در نتایج جستجوی گوگل را انتخاب کنید. پس لطفا در ادامه مقاله همراه ما باشید…
مشاور سئو چه کار می کند؟
در واقع مشاور سئو دارای مجموعه ای از دانش، مهارت و تکنیک ها می باشد که برای کمک به پیشرفت وب سایت یک سازمان و دستیابی به اهداف آن در سطح اینترنت (موتور جستجوی گوگل) از آن استفاده می کند. هدف صاحبین کسب و کارها از استخدام مشاور سئو یا متخصص SEO و دیجیتال مارکتینگ این است که ترافیک ارگانیک بیشتری را به سمت وب سایت های سازمان بیاورند و در نتیجه کمک کنند تا یک برند(کسب و کار) رشد کند و به درآمد پایدار برسد یا جایگاه خود را از لحاظ موقعیت برند در نتایج جستجو حفظ کند.
از آنجایی که الگوریتم های گوگل به طور مداوم در حال تغییر هستند، زمان قابل توجهی که برای شناخت و درک آنها لازم است و این موضوع باعث شده است که تقاضا برای متخصصان سئو به طور پیوسته افزایش یابد. از این رو با توجه به اینکه شرکت ها فرصت لازم برای کسب دانش یا تجربیات جدید را ندارند به مشاور سئو مراجعه می کنند، زیرا مشاورین سئو می دانند که چگونه و با چه تکنیک هایی ترافیک هر وب سایتی را بر اساس مخاطبین هدف آن افزایش دهند .
مشاور سئو چه دانشی باید داشته باشد؟
ماجرا این است که آشنایی با سئو یک چیز است و متخصص سئو بودن چیز دیگر. اگر بخواهیم در قالب مثالی شیوا بیان کنیم باید بگوییم که” هرکسی می تواند دوچرخه سواری کند اما همه نمی توانند برنده تور دو فرانس شوند.” در سئو هم ماجرا همین است. شاید هر کسی می تواند قوانین بازی را بیاموزد و آنها را کم و بیش به درستی اعمال کند، اما همه نمی توانند به جایگاه های برتر گوگل دست پیدا کنند، به ویژه در بخش های رقابتی. اینجا سخت ترین مرحله است که می توانید تصور کنید.
بریم سراغ اصل مطلب! یک مشاور سئو خوب باید درک کاملی از اساسی ترین جنبه های سئو و بهینه سازی موتورهای جستجو داشته باشد:
سئوی داخلی (On-Page SEO)
سئوی On-Page (سئوی داخلی) یا درون صفحه، یکی از مواردی است که براحتی می توانید بر روی آن نظارت داشته باشید زیرا به عناصر وب سایت خود دسترسی دارید و در کمترین زمان ممکن می توانید تغییرات مد نظر خودتان را اعمال کنید. بعنوان مثال: ساختار وب سایت، بهینه سازی محتوا، تحقیق کلمات کلیدی و بسیاری دیگر از این عناصر در این بخش قرار می گیرند. یک متخصص سئو باید با اطمینان در این زمینه عمل کند و تکنیک ها و محتوای خود را با شرایط موجود تطبیق دهد.
سئوی خارجی (Off Page SEO)
تلاش های سئویی که در خارج از وب سایت انجام می شود را سئوی خارج از صفحه (Off-page SEO) می گویند که به اندازه سئوی داخلی مهم است. در این بخش تکنیک ها به کمک شما می آیند که باید بتوانید با تلاشتان اعتبار وب سایتتان را افزایش دهید و کاری کنید که در کمترین زمان ممکن و براحتی مخاطبان بیشتری شما را در نتایج جستجوی گوگل بیابند. هر دوی این موارد (سئو داخلی و سئو خارجی) بسیار مهم و تاثیرگذار هستند و یک مشاور سئو عالی می بایست به هر دوی آنها تسلط داشته باشد و علاوه بر آن بتواند با استفاده از تجارت و تسلط بر تکنیک های خاص و منحصر به فرد هر نوع وب سایتی را بهینه سازی کند.
یک مشاور سئو به چه تکنیک هایی باید مسلط باشد؟
• تحقیق کلمات کلیدی (Keyword research): انتخاب بهترین کلمات کلیدی همیشه به طور مستقیم بر نتایج تاثیر گذار است، هم از نظر محتوا و هم از نظر فرصت های ترافیک ارگانیک. یک مشاور سئو با تجربه می داند که چگونه تحقیقات کلمه کلیدی را انجام دهد تا بتواند در کمترین زمان ممکن برای وب سایت سازمان یا کارفرما ورودی هدفمند جذب کند.
• لینک سازی (Link building): لینکسازی خارجی به اعتبار وب سایت کمک می کند و به گوگل می گوید که وب سایت چقدر در موضوع تخصصی خود تبحر دارد. لینک سازی خوب و با کیفیت روند رشد یک وب سایت را سرعت می بخشد. از این رو، زمانی که اعتبار وب سایت شما افزایش پیدا کند، قطعا ترافیک ارگانیک افزایش پیدا کرده و مشتری بیشتری جذب خواهید کرد. یک مشاور سئو با تجربه و می داند که چگونه و با چه تکنیک هایی لینک های قدرتمند و موثری را برای وب سایت ها بسازد.
• ابزار تجزیه و تحلیل (Website analysis Tools): در سئو و فرآیندهای دیجیتال مارکتینگ اندازه گیری بسیار مهم است. ابزارهای تجزیه و تحلیل سئو به ما این امکان را می دهند که بدانیم آیا اقداماتی که انجام می دهیم برای سایت موثر هستند یا خیر؟ بنابراین یک مشاور سئو عالی می بایست در کار با ابزارهای تخصصی مانند: Ahrefs, semrush, screaming frog, search console, google analytics و … مهارت بسیار بالایی داشته باشد.
• الگوریتم ها (Google Algorithms): موتورهای جستجو بخصوص گوگل بر اساس الگوریتم های در حال تکامل عمل می کنند که به طور فزاینده ای پیچیده و شبیه به رفتار انسان می شوند. درک نحوه کار آنها و پیگیری تغییرات احتمالی در الگوریتم ها برای یک مشاور سئو بسیار مهم است.
• معماری وب (Web architecture): در معماری وب که بخشی از SEO on Page است تضمین می کند که ساختار یک وب سایت بهترین تطابق را با استانداردهای تعیین شده توسط گوگل دارد. انتخاب مناسب ترین معماری نه تنها برای گوگل، بلکه برای کاربر نیز در موفقیت هر وب سایتی موثر است.
دیگر سایتی با سئوی On-page ضعیف در نتایج بالای جستجو جایی ندارد.
• محتوا(Content): حتما این جمله طلایی “محتوا پادشاه است” را شنیده اید! این جمله به این معنی است که یک متخصص سئو باید بتواند مناسب ترین محتوا را برای یک وب سایت تولید کند. محتوا یک عامل رتبه بندی قدرتمند است که می تواند کاربران هدفمند را جذب کند. معجزه محتوا می تواند به شرکت ها کمک کند مشتریان بالقوه ی خوبی جذب کنند.
• ترندها (Trends): روندهای رتبه بندی دائما در حال تغییر هستند و آنچه امروز کار میکند ممکن است فردا کارایی نداشته باشد، دقیقا به همین دلیل است که در بازاریابی، نظارت و اندازه گیری هر کاری که انجام می دهیم بسیار مهم است. دانستن آخرین روندها و حتی پیش بینی آنها با تشخیص علائم اولیه تغییر، می تواند یک وب سایت را در مسیری کاملا متفاوت قرار دهد.
• قدرت ارتباط برقرار کردن (Communicate): هر مشاور سئو عالی، صرف نظر از بخش تخصصی خود، باید بلد باشد که چگونه تجربیات خود را به مشتریان منتقل کند. ضروری است که آنها بدانند که چگونه مسیری را که باید طی شود به دیگران بفهمانند. این بدین معناست که مهارت های ارتباطی آنها باید عالی و برای کار تیمی در پروژه های مختلف آماده باشند.
هر متخصص سئو چه مهارت هایی می بایست داشته باشد؟
علاوه بر مهارت های فوق، موارد دیگری بین خدمات مشاوره سئو بد و عالی تفاوت ایجاد می کند. بعنوان مثال، مهارت های شخصی نتایج بهتری را به همراه دارد زیرا کیفیت کار را تا حد قابل توجهی مشروط می کند. اینها عبارتند از:
• کاربر محوری: گوگل به یک شبکه عصبی تبدیل شده است و به تدریج یاد می گیرد که کاربران چه چیزهایی را دوست دارند و چه چیزهایی را دوست ندارند. این بدان معناست که هدف از سئو این نیست که وب سایت خود را فقط برای موتورهای جستجو بهینه سازی کنید! تا صرفا لینک اول باشید! بلکه هدف گوگل و سئو این است که به کاربران کمک کنند تا در کسری از ثانیه به پاسخ های مد نظرشان برسند. یک مشاور خوب سئو اکنون می داند که ارضای هدف جستجو و نیازهای کاربر ضروری است.
• تحلیلی: وجود یک روحیه تحلیلگری و ریز بینی برای مشاور سئو امری ضروری است. تجزیه و تحلیل نقش مهمی در برنامه ریزی، اجرا و اندازه گیری نتایج یک استراتژی سئو دارند. توانایی انجام یک تجزیه و تحلیل قابل اعتماد چیزی است که به شما امکان می دهد تا از سایرین متفاوت باشید.
• استراتژیک: پشت هر وب سایتی که موقعیت خوبی دارد همیشه یک استراتژیست با استعداد (مشاور سئو) وجود دارد که می داند چگونه اهداف بازگشت سرمایه را در ذهن داشته باشد. مشاور سئو وظیفه تعیین استراتژی را در کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت برعهده دارد.
مشاور سئو اگر نتواند یک استراتژی روشن، دقیق و درست تعریف کند دستیابی به اهداف تعیین شده بسیار دشوار خواهد بود.
• جاه طلب: یک مشاور سئو عالی هرگز راضی نیست. آنها همیشه بیشتر و بیشتر می خواهند و هیچ چیز کافی برای آنها نیست. حتی زمانی که به جایگاه برتر می رسند، می خواهند برای دست یابی به نقاط عطف دیگر به کار ادامه دهند و پیشرو در صنعت باقی بمانند.
• واقع بین: از سوی دیگر، آنها باید واقع بین باشند. ممکن است متناقض به نظر برسد، اما واقعا اینطور نیست. هدف از استراتژی سئو، دستیابی به بهترین نتایج ممکن با منابعی است که در اختیار دارید. زیرا هیچ کس نمی تواند بدون ابزار یا بودجه مناسب به رسیدن به موقعیت اول امیدوار باشد.
• فراری از تقلب: هیچ استراتژی سئو را نمی توان بدون برنامه ریزی در میان مدت یا بلند مدت بخوبی اجرا کرد. گوگل ترفند یا حقه را دوست ندارد، بنابراین شما نمی توانید راه خود را برای رسیدن به جایگاه بهتر کوتاه کرده و تقلب کنید. بهتر است صبور باشید و آهسته اما مطمئن پیشرفت کنید. عجله و سئو باهم بخوبی پیش نمی روند و یک مشاور سئو اگر می خواهد پروژه ای در بلند مدت موفق باشد این مورد را باید بخوبی درک کند.
• مهارت های ارتباطی: استفاده از اصطلاحات فنی و تخصصی در بین متخصصان بسیار خوب است، اما برای اکثر انسان های عادی و کارفرمایان درک آن دشوار است. انتخاب زبانی که ساده و درک آن آسان باشد، هنگام مکالمه با مشتریانی که نیاز به درک و احساس اطمینان نسبت به آنچه انجام می شود دارند بسیار مهم است. یک مشاور خوب باید به مشتریان خود توضیح بدهد که چرا استراتژی که انتخاب کرده است مناسب بوده و چه زمانی می تواند نتیجه بدهد؟!
• خلاقیت: خلاقیت در سئو بسیار با ارزش و مهم است. اگر خلاقیت ندارید نمی توانید در این حوزه موفق شوید. شاخه های بازاریابی و فروش آنلاین مبتنی بر خلاقیت هستند. با این حال، ارائه استراتژی های جدید و متفاوت از رقبا، بسیار مهم است.قدم گذاشتن در مسیری ایمن و پیروی کردن از دستوراتی ثابت مزایای خود را دارد، اما ریسک کردن هر از گاهی تنها راه برای یافتن رویکردهای جدید برای صعود موثرتر است.نوآوری و خلاقیت دو رکن اساسی هر استراتژی برنده است.
اگر می خواهید خلاقیت بیشتری داشته باشید پیشنهاد می کنیم مقاله طوفان فکری را مطالعه کنید.
جمع بندی
اگر کارفرما یا مدیر منابع انسانی یک سازمان هستید و قصد دارید با مشاور سئو همکاری کنید، این مقاله می تواند راهنمای خوبی برای شما باشد تا بدانید چه انتظاراتی می توانید از آنها داشته باشید. این روزها انتخاب یک مشاور سئو عالی کار راحتی نیست و شما باید دقت خوبی برای این موضوع داشته باشید، اما یکی از راه هایی که می توانید به آن اکتفا کنید این است که در کنار بحث های تخصصی و فنی، فرد دارای سوابقی درخشان در همکاری با برندهای دیگر را در کارنامه خود داشته باشد.
اگر نیاز به مشاور سئو با تجربه دارید همین الان می توانید با ما تماس بگیرید.